Qui som i què fem

Qui som? Què fem?

 


L'AMPA de Col.legi Santa Anna som tots els pares i mares que ens preocupem per l'educació dels nostres fills i filles i volem contribuir amb el Col.legi Santa Anna per tal que els nostres fills i filles esdevinguin ciutadans i ciutadanes de profit.


L’AMPA és una part més del centre. És l’entitat que agrupa els pares i mares de l’escola i que vetlla per la millora de les condicions dels nostres fills a l’escola, promou la participació i col.laboració dels pares i mares dins les activitats de la comunitat educativa de l’escola i ofereix també als mestres del centre col·laboració per a la realització d’activitats. Formar part de l’AMPA és també una manera de parlar amb altres pares d’assumptes relacionats amb els nostres fills i la nostra escola i de conèixer-ne més bé el seu funcionament. 

QUI POT ASSOCIAR-SE?
Els pares, mares o tutors de l’alumnat que cursi els seus estudis al Col·legi Santa Anna. Per a això heu de fer-vos socis mitjançant la corresponent quota anual. PARTICIPA!

Bones raons per participar:

1. La implicació dels pares en l’educació dels seus fills augmenta el rendiment d’aquests (millors resultats, més assistència a classe...).
 

2. La bona gestió escolar dedica temps a la participació dels pares, demanant les seves opinions i establint bons canals de comunicació.
 

3. El professorat treballa amb més confiança quan té una bona relació amb els pares dels seus alumnes. Així, coneix les seves expectatives i pot adaptar la seva feina a les necessitats. Es poden establir complicitats fonamentals en l’àmbit educatiu.
 

4. Els alumnes aprenen els mecanismes que estan lligats a la cultura i l’ambient en el que estan immersos; per això, el professor ha de conèixer-los perquè l’ensenyament a l’escola connecti amb aquesta realitat diària de l’alumne. La participació dels pares acosta la cultura escolar a la cultura familiar .
 

5. Pels nois i noies té més pes el rol dels seus pares que el dels seus professors; per això, és bo que la tasca del professor rebi el suport de la dels pares. Però, naturalment, això només és possible si els pares coneixen l’escola i els mestres.
 

6. Tots els pares tenim alguna cosa per aportar i alguna cosa per aprendre. Sovint, la formació dels pares a través de la seva participació millora la seva tasca educadora amb els fills.

L'AMPA es una associació sense ànim de lucre i com a tal té uns estatuts que podeu trobar aquí.

Té una junta que es reuneix cada més i que és la que dur a terme totes les accions que es creuen oportunes.
 
 
Aquests són els nostres objectius per aquest curs escolar. 

Durant el primer trimestre de l'any natural es celebra l'assamblea ordinària anual de l'AMPA. Aquí podeu trobar l'acta de la darrera assamblea.

Vols participar en la presa de decisions de tot allò que fem des de l’AMPA? Tens alguna idea o suggeriment? Envia’ns els teus comentaris al nostre e-mail ampa@cstanna.org o a la bústia de la Junta de l’AMPA que hi ha a la secretaria del col·legi (indiqueu, si us plau les vostres dades de contacte, i el curs del vostre fill/a).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada