dijous, 29 de maig del 2014

Nova extraescolar d'escacs





De cara al curs vinent, l’escola ofereix l’activitat extraescolar d’escacs. Des del Col.legi Santa Anna tenim la possibilitat d’oferir aquest projecte de la mà de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms (www.josepoms.com), única a la Província i que té l’objectiu d’aplicar, de forma professional, els beneficis que aporta aquest joc-ciència-esport mil·lenari en diferents aspectes de l’educació dels infants i joves.



Al capdavant del projecte s’hi troba Josep Oms, l’únic Gran Mestre Internacional de la història dels escacs lleidatans i l’únic esportista de l’Estat amb una medalla d’or en unes Olimpíades d’Escacs, i el seu equip de col·laboradors que ja imparteixen escacs amb èxit a diferents escoles de Lleida.



Us deixem un enllaç de la notícia de TV3 emesa al mes de maig de 2014.








Els “Escacs a l’Escola” és una de les àrees més importants d’acció de l’acadèmia que, en aquest sentit, treballa en la línia marcada per la Unió Europea i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.  



El projecte Escacs a l’escola permet la possibilitat de desenvolupar a través dels escacs aspectes com la concentració, el càlcul mental, l’orientació espacial, la memòria, les habilitats lingüístiques o la resolució dels propis problemes i la posterior presa de decisions. Us deixem l’enllaç d’un document molt interessant que detalla tots els beneficis.






La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va presentar el passat mes de febrer una iniciativa impulsada pel Departament d'Ensenyament, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Federació Catalana d’Escacs, i va destacar el valor educatiu dels escacs. Us deixem l’enllaç oficial de la notícia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada